keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Gallupkyselyn satoa


Yhdeksännen luokan oppilas Leevi laati projektiviikkojen mediapajassa pienimuotoisen kyselytutkimuksen Rantakylän yhtenäiskoulun yläkoulun oppilaille. 


Kokemuksia projektiviikoista
Survival-pajan oppilaita retkellä Latupirtillä.


Kyselytutkimuksessa selvisi, että 60 % vastanneista oppilaista piti projektiviikkoja mukavana kokemuksena. 
   Kyselyyn vastasi myös kahdeksasluokkalaisia, jotka eivät ole vielä päässeet tutuksi projektityöskentelyn kanssa. Tämä selittänee osaltaan "En osaa sanoa" -vastaus-vaihtoehdon suosiota (28%).


Ruusuja ja risuja koululle

Vastanneista 74%  piti kouluamme pääosin viihtyisänä. Mukavimpina puolina koulussa pidettiin välitunteja ja luokkaretkiä. Kiitosta saivat myös oppitunnit, opettajat sekä kouluruoka. 
   Parannettavaa oppilaiden mukaan on kouluruuassa (30 %) sekä välituntitiloissa (13 %). 5 prosenttia vastanneista toi esiin sen, että oppilaiden asenteissa on parantamisen varaa. Kouluremontin yhteydessä oppilaat toivoivat erityisesti parempaa estetiikkaa sisätiloihin, lisää sohvia sekä uusia koneita ja tabletlaitteita.



Kesälaitumet kutsuvat


Kyselytutkimuksessa selvitettiin myös yläkoulun oppilaiden kesäsuunnitelmia. Peräti 36 % vastanneista suunnitteli viettävänsä kesälomaa mökillä loikoillen. 34 % oppilaista aikoo viettää kesälomaansa kotona, 21 % kotimaassa matkustellen ja 9 % mummolassa.
   Kesälomalla aiotaan ottaa pääosin rennosti. 45 % vastanneista kertoi haluavansa viettää lomalla paljon aikaa kavereiden kanssa. Oppilaat aikovat myös uida paljon, pelata ja matkustella. Osa oppilaista tekee kesällä myös töitä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti